Dilimiz tutuldu. Ne desek, hangi cümlelerle yazsak da ‘ille de umut’ diye diretsek bilemez olduk.
TEDxReset ekibi olarak Ankara’da yaşanan katliamdan dolayı tarif etmesi güç bir biçimde üzgünüz.
Aylardır bu yılın TEDxReset temasını hazırlamak için çabalarken sonunda ‘Bir yolu var,’ demeye vardığımızda, kısa süre içinde ülkemizde pek çok olay yaşanmıştı. Bunlar özellikle de insanları kaosa sürükleyen ve umutsuzluk veren olaylardı… İyi haberleriyse daha az görmeye ya da daha az dikkat etmeye başlamıştık.
Bunları görüp yaşıyorken, ekipçe kafa kafaya verip, ‘Bir yolu var,’ diyebilenleri, kaosta yolunu bulabilenleri, umudunu yitirmeden üretmeye, icat etmeye ya da çözümler bulmaya devam edenleri sahnemizde ağırlamaya karar verdik, temamızı işte böyle belirlemiştik.
Bugün, bütün o aylardan sonra, her ay patlayan bombalardan sonra, bir yanımız hala inançla yaptığımız işe tutunuyor, sahnemizden gelip geçen onlarca güzel hikayenin, başarının verdiği umudu içimizde taşıyor, bir yanımız neden daha çokları, daha güzelleri olmasın bu ülkede diye hala umutla düşünüyor.
Acı, ölüm ve bunlar karşısındaki çaresizlik hissi hayatımızın şu anki gerçeği fakat inanıyoruz ki yarınları daha iyiye taşımak da bizim elimizde. Bunun için, ayakta ve hayatta kalmaya devam edebilmek için elimizden gelen tek şeyin umudumuza sahip çıkmak olduğuna inancımız tam.
Bugün, acıdan ağzımızı bıçak açamazken oturup size yazmak istememizin sebebi de, içimizdeki bu umut ve beraberlik arayışı olsa gerek.
Hepimiz için umut diliyoruz,
Sevgilerimizle,
TEDxReset Ekibi