TEDxReset Felsefesi

Değerli TEDxReset katılımcıları,

Her sene artan coşkulu varlığınız, birbirinden sıkı ve ilham verici konuşmacılarımız, kimselerin konuşmadığı konular ve dinmeyen heyecanımızla sürdürdüğümüz TEDxReset konferanslarında 7. senemize varmanın heyecanındayız. Gelenekselleştiğimizi ve koca bir aileye dönüştüğümüzü görmek muazzam bir mutluluk!

Bu 7 sene içerisinde inanılmaz bir yolculuğun parçası olduk. Hep sorduk, sorgulayarak hareket ettik. Yolculuğa ilk çıktığımız 2010 yılında, her şeye sıfırdan başlamak ve yepyeni bir adım atmak için  bildiklerimizi unuttuk, her şeyi RESET‘ledik. 2011 yılında, en iyisi bulabilmek için YA YANILIYORSAK? diyerek tüm olasılıklara baktık. 2012’de ise yollara düştük ve YOLCULUK NEREYE? dedik. Çıktığımız bu yol,  2013 yılında bizi bazı KRİTİK KAVŞAKLAR‘a getirdi. Biz de tercihlerimizi,  kendimizi nasıl burada bulduğumuzu ve yola nasıl devam etmemiz gerektiğini sorguladık. Bu sene de sorgulamaya devam ettik ve sorduk: peki YA ŞİMDİ?

2015 yılına geldiğimizde, yolculuğumuz bizi yavaş yavaş daha somut bir noktaya taşıdı. Artık, FİKİRDEN HAREKETE geçenleri konuşturmanın zamanıydı. Böylece zihinlerimizi resetlerek başladığımız yolculukta bir yere varmıştık.

Bu yıl, 15/16 Nisan tarihlerinde 7.kez bir araya geleceğiz. Bu yıl peşinden gideceğimiz hikayelerin ve fikirlerin ortak noktasını, yani yılın konusunu açıklamamıza çok az bir zaman kaldı.

Desteğiniz ve değerli katılımınız için şimdiden teşekkürlerimi sunuyor; ilham veren ve hayatlarımıza değer katacak bir TEDxReset etkinliğinde daha buluşmayı sabırsızlıkla bekliyorum.

 

Ali Üstündağ
Küratör